Een tweepersoons elektrisch vliegtuigje, waarvan er nu een al op Rotterdam The Hague Airport staat voor testvluchten. Over vijf jaar moeten dergelijk toestellen wel een slagje groter zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tweepersoons elektrisch vliegtuigje, waarvan er nu een al op Rotterdam The Hague Airport staat voor testvluchten. Over vijf jaar moeten dergelijk toestellen wel een slagje groter zijn. © E-Flight Academy

Plan voor lijndienst van elektrische vliegtuigjes tussen Rotterdam en andere regionale luchthavens

Met een elektrisch vliegtuigje voor pakweg 80 euro vanaf Rotterdam in no time naar Eindhoven of Eelde. Over vijf jaar moet het mogelijk zijn. De drie regionale luchthavens werken aan vaste binnenlandse lijndiensten met kleine emissieloze toestellen, in eerste instantie gericht op de zakelijke markt.

 1. Rotterdam koopt voor maximaal 100 miljoen euro aandelen van netbeheerder Stedin

  Rotterdam koopt voor maximaal 100 miljoen euro aandelen van netbeheer­der Stedin

  Rotterdam gaat minimaal 63,4 miljoen euro en maximaal 100 miljoen euro investeren in nieuwe aandelen van netbeheerder Stedin. Dat bedrijf verwacht de komende jaren torenhoge investeringen te moeten doen om de groei van het aantal zonnepanelen en laadpalen en het verdwijnen van aardgas op te vangen. Stedin hoopt dat ook de andere 43 gemeentelijke aandeelhouders over de brug willen komen, zodat 200 miljoen euro vrijkomt.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen