Het Schiekadeblok, met links de panden waar nu Annabel is gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Schiekadeblok, met links de panden waar nu Annabel is gevestigd. © AD/Jan de Groen

Pand met poppodium Annabel wordt geveild, eigenaar probeert er een stokje voor te steken

De gemeente Rotterdam wil opnieuw vastgoed kopen in het Schiekadeblok in hartje stad. Dit keer de panden waar poppodium Annabel in is gevestigd. Het voornemen is saillant, want een eerdere miljoeneninjectie in het gebied liep uit op een faliekante mislukking. De eigenaar van de panden wil er een stokje voor steken.

 1. Schipper wordt gepakt met zeven illegale Albanezen op zeilboot: ‘Ik zou toeristen gaan rondvaren’
  PREMIUM

  Schipper wordt gepakt met zeven illegale Albanezen op zeilboot: ‘Ik zou toeristen gaan rondvaren’

  Terwijl zijn landgenoten aan het front in Oekraïne al dan niet verplicht vechten tegen de Russen, verschijnt de 30-jarige Andriy K. maandag in de rechtbank. De schipper uit Odessa werd in september op de Noordzee opgepakt toen hij met een zeilboot zeven illegale Albanezen naar Engeland bracht. Een georganiseerde mensensmokkelreis volgens justitie, maar kapitein K. beweert dat hij met een smoesje naar Nederland is gelokt. ,,Ik zou toeristen gaan rondvaren.’’
 2. Dodelijke steekpartij op lieflijk landgoed in Rockanje: ‘Had ik hier niet verwacht’
  PREMIUM

  Dodelijke steekpar­tij op lieflijk landgoed in Rockanje: ‘Had ik hier niet verwacht’

  De vogeltjes fluiten vrolijk in het overdadige groen in het buitengebied van Rockanje. Hotel Olaertsduyn ligt - net als het gelijknamige landgoed - lieflijk verscholen tussen metershoge bomen. Een ideale plek als conferentieoord of voor topoverleg op de hei, maar deze plek op het eiland Voorne-Putten was woensdagmorgen vroeg het decor van een steekpartij met een dodelijk slachtoffer. De politie heeft daarvoor een 40-jarige Kroaat aangehouden.