Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP XTRA

‘Ouderen in Rotterdam willen ondanks nieuwe woningen niet verhuizen’

Het is een mooie belofte dat in Rotterdam duizenden nieuwe woningen komen die geschikt zijn voor ouderen. Maar, zo waarschuwen de samenwerkende ouderenbonden, veel oude Rotterdammers willen helemaal niet verhuizen. ,,Zij stellen het uit.’’

Quote

Ouderen moeten ondanks de verhuizing midden in het leven kunnen staan met winkels in de buurt en een plek om een kopje koffie te drinken

Wethouder Bas Kurvers , VVD

Dirk-Jan van Lottum, voorzitter van de stichting OSO, ziet het in zijn omgeving. Veel ouderen hebben het naar hun zin in hun huis en zien verhuizen niet zitten. Ze genieten van de tuin bij hun rijtjeshuis, die ze kwijtraken als ze naar een appartement in een flat met lift gaan. Of ze zijn blij met hun lage huur voor een portiekwoning, waar de huur voor een woning zónder die nare steile trap veel duurder is.

Wat Van Lottum betreft hebben de 41 partijen die hun handtekening onder het Langer Thuis Akkoord zetten, twee taken. Ten eerste moeten ze hun mooie belofte – duizenden nieuwe woningen die geschikt zijn voor ouderen – waarmaken. ,,In het verleden waren er ook plannen die bij plannen bleven.’’ En ten tweede ook kijken hoe ouderen bewogen kunnen worden om toch te verhuizen.

 1. De verzorger met visjes! Blijdorp-pinguïns gaan uit hun dak
  video

  De verzorger met visjes! Blijdorp-pin­guïns gaan uit hun dak

  Publiek hebben de pinguïns in Diergaarde Blijdorp al weken niet meer gezien, dus dan is het een dagelijkse fuif als de verzorger met lekkere visjes bij de kolonie binnenstapt. Om de feestvreugde nog verder te vergroten, duikt een deel van deze Oceaniumbewoners met veel enthousiasme het privézwembad in. Een paar waaghalzen nemen de gelegenheid te baat om te laten zien hoe je een beetje sportief úit het water komt, namelijk met een ludiek sprongetje. Eén durfal is zelfs niet te beroerd even breeduit te poseren.
 2. LIVE | Zes weken gevangenisstraf geëist tegen coronahoester die agenten bedreigde

  LIVE | Zes weken gevangenis­straf geëist tegen coronahoes­ter die agenten bedreigde

  De aanklager eist zes weken gevangenisstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk tegen Rotterdammer Matthieu de G. (40) die wordt verdacht van het spugen naar agenten terwijl hij zou hebben gezegd dat hij corona heeft. Ook moet er van justitie een locatieverbod komen met betrekking tot de Pameijer-locatie aan de Polderlaan in Rotterdam, voor de duur van twee jaar. Verslaggever Sander Sonnemans tweet live over de zaak.