Volledig scherm
Hans Simons tijdens de installatie van nieuwe raadsleden in 1994. © ANP

Oud-politicus Hans Simons (71) overleden

Hans Simons is gisteren in zijn woonplaats Renesse overleden, dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was van 1982 tot 1989 wethouder in Rotterdam. Daarna werd hij staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Simons was 71 jaar. 

Van 1994 tot 2001 was Hans Simons daarna weer wethouder in Rotterdam. Na zijn werk in de Maasstad  werkte hij onder andere nog in Zeeland. Van 2005 tot 2009 was hij bestuurder van het Oosterscheldeziekenhuis. Hij werkte daar aan de fusie van de Zeeuwse ziekenhuizen in Goes en Vlissingen.  Simons was sinds 2014 voorzitter van de Stichting Renesse.

Staatssecretaris

Zijn komst naar Den Haag was bij de formatie van het derde kabinet-Lubbers een van de verrassingen. Van 1989 tot 1994 was hij namens de PvdA staatssecretaris van Volksgezondheid in het kabinet-Lubbers III. 

Simons wist zich de weerbarstige materie van zijn portefeuille snel eigen te maken. Hij kwam met een naar hem genoemd plan voor een nieuw verzekeringsstelsel in de gezondheidszorg, het plan-Simons.

  1. Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019
    video

    Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019

    ,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. Enthousiaste millennial-kreten, afkomstig van een 22-jarige. Want zo jong is eigenaresse Loesje Tieleman. Ook de rest van het kernteam, bestaande uit broer Tom Tieleman en chef-kok Kelvin de Pijper, is de dertig nog niet gepasseerd. En dat terwijl hun zaak in alles de tijdloze sfeer ademt van een Parijse bistro. De Pollepel-recensent beoordeelde Louise met een 8,4 vanwege de prettige bediening en de vakkundig bereide Franse klassiekers met verrassende twists, zoals ijs van bleekselderij.