Het ontwerp van ‘Vrede en Verzoening’ in de Laurenskerk. Inmiddels zit het kunstwerk in de gevel, maar de officiële onthulling laat nog enkele maanden op zich wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van ‘Vrede en Verzoening’ in de Laurenskerk. Inmiddels zit het kunstwerk in de gevel, maar de officiële onthulling laat nog enkele maanden op zich wachten. © Laurenskerk

Opnieuw een streep door onthulling van indrukwekkend herdenkingsraam in Laurenskerk

Alles stond er klaar voor, inclusief een verhullend gordijn over het kunstwerk, maar de officiële presentatie van het kleurrijk gebrandschilderde raam ‘Vrede en Verzoening’ op 14 mei gaat niet door. Net als vorig jaar. Corona. Woordvoerder Frank Migchielsen van de stichting Herdenking Bombardement 14 mei 1940 baalt, want tot voor kort leek het er nog op dat een bescheiden plechtigheid wél kon plaatsvinden.

  1. Eurovisie Songfestival: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

    Eurovisie Songfesti­val: mogelijk 48 bezoekers besmet tijdens shows in Rotterdam Ahoy

    Tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy zijn in totaal 48 bezoekers mogelijk besmet geraakt met het coronavirus. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,6 per duizend festivalgangers, oftewel vijf per show, meldt Fieldlab Evenementen. Het liedjesfestijn was één van de grootschalige evenementen waar beperkt publiek werd toegelaten, met een strenge controle bij de entree. In totaal woonden bijna 30.000 personen het ESF in de Maasstad bij.