Volledig scherm
PREMIUM
Martijn van der Vorm rond de eeuwwisseling tijdens een jaarvergadering van de HAL in Rotterdam. Het is een van de weinig foto’s die van hem bekend zijn. © Roel Dijkstra

Op-één-na-rijkste familie van het land: echte weldoeners, maar liever buiten beeld

Het Rotterdamse havengeslacht Van der Vorm is volgens Quote 500 de op-één-na-rijkste familie van het land. Martijn van ver Vorm investeert niet alleen in bedrijven, ook thuisstad Rotterdam krijgt miljoenen euro’s toebedeeld. Al blijft de weldoener zelf het liefst buiten beeld.

Net als in 2018 plaatste Quote 500 de Rotterdamse familie opnieuw hoog op de ranglijst van meest vermogende families, na de Brenninkmeijers van C&A en voor De Rijkes van Kruidvat. Weliswaar daalde de waarde van het familiefortuin het afgelopen jaar met 6,6 procent door tegenvallers op de beurs, de Van der Vorms kunnen volgens het blad nog altijd bogen op 8,5 miljard euro.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.