Kelly Leeuwis bij een van de Bike Repair Stations in Rotterdam.
Volledig scherm
Kelly Leeuwis bij een van de Bike Repair Stations in Rotterdam. © Michelle Urbiztondo

Op drie plekken in de stad kun je vanaf nu gratis je fiets repareren (en hulp krijgen als je niet weet hoe het moet)

Lekke band, ketting eraf of rem kapot? Schiet dan niet direct in de stress, want je probleem is zo gefixt bij een van de drie ‘Bike Repair Stations’ in Rotterdam. Maar wel onder een voorwaarde: je doet het zelf. Een van de bedenkers, Kelly Leeuwis, vertelt erover. 

 1. Parkinsonpatiënt Jan bedwingt met dochter Lotte het Pieterpad: ‘Zonder haar zou ik het niet kunnen’
  PREMIUM

  Parkinson­pa­tiënt Jan bedwingt met dochter Lotte het Pieterpad: ‘Zonder haar zou ik het niet kunnen’

  Parkinson of niet, Vlaardinger Jan van Hasselt (56) rijdt samen met zijn dochter Lotte (22) vanaf maandag in acht etappes van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg. 450 kilometer op de Elliptigo, een combinatie van hardlopen en fietsen. ,,Eigenlijk wilde ik door heel Nederland rijden, maar mijn familie verklaarde me voor gek omdat ik net ben geopereerd”, zegt Van Hasselt.
 2. Merijn surft door Rotterdam met een surfboard van 500 plastic bekers

  Merijn surft door Rotterdam met een surfboard van 500 plastic bekers

  Surfer en klimaatactivist Merijn Tinga (49) surft woensdag met een elektrisch surfboard, gemaakt van gebruikte wegwerpbekers, door de Rotterdamse wateren. Hij doet Rotterdam aan in zijn route van Brussel naar Amsterdam om aandacht te vragen voor de vijf miljoen plastic bekers die iedere ochtend in de Nederlandse prullenbakken belanden. ,,Als je al die vijf miljoen bekers achter elkaar legt, zijn ze 385 kilometer lang en zover ga ik ook surfen.”