Het Witte Huis en de Geldersekade te midden van een enorme waterpartij, het gevolg van de Watersnoodramp in 1953.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Witte Huis en de Geldersekade te midden van een enorme waterpartij, het gevolg van de Watersnoodramp in 1953. © AD/Lex de Herder

Ook Rotterdam kwam blank te staan tijdens De Ramp: het water klotste rond het Witte Huis

rotterdam van toenEr zijn mensen op dit ondermaanse, en dan vooral de jongere garde, die denken dat de Watersnoodramp zich beperkte tot Zeeland. En misschien Goeree-Overflakkee, maar dat de schuimbekkende golven toen wel halt hielden. Niets is minder waar. Ook Rotterdam werd getroffen, getuige de raadplaat van vorige week, want een op hol geslagen zee houdt zich niet aan grenzen en klotst ontembaar voort, furieus en vernietigend.

  1. Winterse Statensingel was een eldorado voor jonge schaatsers: ‘Hier leerde ik ze onder te binden’
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Winterse Statensin­gel was een eldorado voor jonge schaatsers: ‘Hier leerde ik ze onder te binden’

    Het zit wel eens mee in de rubriek Rotterdam van Toen, en het zit wel eens tegen. Misschien komt het door het wisselvallige weer, het nieuwe jaar dat maar niet op gang wil komen of het mislopen van de hoofdprijs in één of andere decemberloterij, maar het aantal reacties op de raadplaat van vorige week liet te wensen over. Overigens, over wensen gesproken: u allen nog alle goeds voor 2023, en dat het maar een historisch zinderend jaar mag worden.