De echtelieden Joyce en Walter kijken toe hoe hun tegel, ter ere van hun 50-jarige huwelijk, wordt gelegd. Links wethouder Ans Hartnagel.
Volledig scherm
De echtelieden Joyce en Walter kijken toe hoe hun tegel, ter ere van hun 50-jarige huwelijk, wordt gelegd. Links wethouder Ans Hartnagel. © Jan Kok | Gemeente Capelle a/d IJssel

Ooit werd dit laantje in Capelle gebruikt om naar de kerk te gaan, nu ligt het vol met liefdestegels

Het Oude Laantje in Capelle verdient de naam Liefdeslaantje meer en meer. In de maand september en op Valentijnsdag worden er sinds 2018 nieuwe tegels met een liefdevolle en persoonlijke boodschap gelegd.

 1. Dit was jullie coronajaar: liefde, wanhoop, verdriet en eindelijk rust
  PREMIUM
  Lezersreacties

  Dit was jullie coronajaar: liefde, wanhoop, verdriet en eindelijk rust

  Niemand zal zeggen dat we niet snakken naar het einde van corona. Maar we hebben ook wel mooie en wijze lessen getrokken uit een jaar achter de gordijnen zitten. Ik vroeg u om in maximaal veertig woorden te vertellen wat het afgelopen corona-jaar met u gedaan heeft. Er kwam natuurlijk veel leed bovendrijven, maar veel mensen ervaren ook rust. We waren kennelijk met z’n allen toch wel een hectisch leven aan het leiden. Enfin, ik laat u lekker meelezen.
 2. Dagelijks een schrijnend tekort aan verpleegkundigen: in de ‘controlekamer’ wordt met bedden gepuzzeld
  PREMIUM

  Dagelijks een schrijnend tekort aan verpleeg­kun­di­gen: in de ‘controle­ka­mer’ wordt met bedden gepuzzeld

  In de ziekenhuizen zijn de personeelstekorten zo groot dat bedden leeg blijven. Buiten het zicht van de patiënt wordt op alle mogelijke manieren – tot aan een ‘controlekamer’ vol beeldschermen toe – gezocht naar oplossingen. Het AD keek mee bij vier Rotterdamse ziekenhuizen, die kampen met honderden onvervulde vacatures. ,,Zonder goede mensen is alles kansloos.”