Volledig scherm
PREMIUM
Waar je ook kijkt in het huis van Arie van Wingerden: er staan miniatuurauto's. Het zijn allemaal kleine modellen van politiewagens. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Ooit sleutelde hij aan politieauto’s, nu staan 800 miniaturen bij Capellenaar Arie in de kast

Arie van Wingerden begon in 1993 met het verzamelen van miniatuurauto’s. Inmiddels heeft de Capellenaar er 800 bij elkaar gespaard.

De 70-jarige Arie van Wingerden is een geboren Rotterdammer, alhoewel dat niet veel scheelde zo legt hij uit: “Na de oorlogstijd is mijn ouderlijk huis geannexeerd, mijn broer en ik zijn in hetzelfde huis geboren maar in verschillende plaatsen. Ik ben in Rotterdam geboren en mijn broer in Capelle aan den IJssel.”

  1. Onrustig Zuid vreest gewelddadig Halloween, vuurwerkshow daarom nu al verboden

    Onrustig Zuid vreest geweldda­dig Halloween, vuurwerk­show daarom nu al verboden

    Kinderen met maskers en (nep)wapens: de autoriteiten moeten er even niet aan denken nu vechtende jeugdbendes elkaar overhoop steken in Rotterdam-Zuid. De angst voor escalatie van levensgevaarlijke incidenten waarbij misschien zelfs wordt geschoten is zo groot, dat de vuurwerkshow van het Halloweenfeest zaterdag in de Beverwaard door de politie niet wordt toegestaan. Voor organisator Wesley Fok (36) reden om het griezelfestijn helemaal af te blazen.