Ontspoorde tram terug in rails gehesen: dienstregeling wordt hervat

Update/videoEen tram van lijn 7 is vanochtend uit de rails gelopen bij Rotterdam Centraal. Hierdoor was er gedurende de ochtend en begin van de middag een verstoring in de dienstregeling. Er is niemand gewond geraakt. 

Inmiddels is de tram weer op de rails gehesen, waarna die weg kon rijden. Rond 13.00 uur vanmiddag kon de dienstregeling worden hervat.

Op het moment dat de tram ontspoorde, zaten er mensen in. Zij zijn allemaal uit het voertuig begeleid. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontsporing.

Volgens een woordvoerder van de RET zijn de gevolgen voor de dienstregeling vooralsnog beperkt. ,,Het heeft gevolgen voor een aantal tramlijnen, maar hiervan ondervinden reizigers weinig hinder.” Trams 4, 7, 8, 21, 23, 24 en 25 rijden bij Weena rechtdoor naar Kruisplein en pakken dus niet het lusje naar Rotterdam Centraal. Trams in de andere richting rijden nog wel langs Centraal. 

Volledig scherm
Een tram van lijn 7 is vanochtend uit de rails gelopen bij Rotterdam Centraal. © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
Een tram van lijn 7 is vanochtend uit de rails gelopen bij Rotterdam Centraal. Hierdoor is er een verstoring in de dienstregeling. Er is niemand gewond geraakt. © Marcel Wagenaar
Volledig scherm
De tram wordt terug in de rails gehesen © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.