Politie-onderzoek bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk, waar in 2019 een explosief afging. Het incident was één van de aanleidingen voor de gemeente om een strengere aanpak aan te kondigen en onderzoek uit te voeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-onderzoek bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk, waar in 2019 een explosief afging. Het incident was één van de aanleidingen voor de gemeente om een strengere aanpak aan te kondigen en onderzoek uit te voeren. © Mediatv

Onderzoek: shishalounges niet crimineler dan rest van de horeca

Shishalounges hebben net zo vaak banden met criminaliteit als andere horecazaken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Rotterdam. 

 1. De luchtkwaliteit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieuagentschap

  De luchtkwali­teit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieu­agent­schap

  Het is beter gesteld met de luchtkwaliteit in Rotterdam dan men denkt. Het Europees Milieuagentschap kwalificeert de luchtkwaliteit in Rotterdam als ‘goed’, afgaande op de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat betekent dat de kans op het krijgen van aan luchtvervuiling gerelateerde ziekten, waaronder kanker, er een stuk minder is. Vorig jaar bleek uit cijfers van het RIVM nog dat Rotterdam de meest vervuilde stad van Nederland was.
 2. Justitie eist acht jaar cel voor ontplofte handgranaat bij shishalounge, rechtbank gaat ex van verdachte horen
  PREMIUM

  Justitie eist acht jaar cel voor ontplofte handgra­naat bij shishaloun­ge, rechtbank gaat ex van verdachte horen

  Dylan B. hoorde vandaag acht jaar cel tegen zich eisen voor het laten ontploffen van een handgranaat bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk en het bevestigen van twee exemplaren aan waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’ aan de Schiedamseweg. Dat gebeurde vorig jaar op respectievelijk 28 en 23 maart. Volgens justitie gaat het bij Mon Ami om een poging tot doodslag op passanten.