Een promotieteam van de JaofNee-campagne, bestaande uit een viertal vrouwen die op de lijst staan voor een donororgaan, gaat de straat op om jongeren op te roepen donor te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een promotieteam van de JaofNee-campagne, bestaande uit een viertal vrouwen die op de lijst staan voor een donororgaan, gaat de straat op om jongeren op te roepen donor te worden. © ANP

Onderzoek: mensen die een nier weggeven aan een wildvreemde zijn gelukkiger

videoLast van een dip? Overweeg dan eens om een nier weg te geven aan een wildvreemde. Het klinkt gek, maar uit onderzoek blijkt dat donoren zich tot zes jaar na het afstaan van hun nier mentaal beter voelen dan de gemiddelde Nederlander.

  1. College: incident bij Koevermans ‘onacceptabel', donderdag debat

    College: incident bij Koevermans ‘onaccepta­bel', donderdag debat

    Locoburgemeester Vincent Karremans noemt het incident bij het huis van Feyenoord-directeur Mark Koevermans ‘onacceptabel’. ,,Dit gedrag is buitensporig en past niet bij een mooie club als Feyenoord", aldus Karremans. ,,De politie is een opsporingsonderzoek gestart om de daders op te sporen. Vanuit de gemeente Rotterdam hebben we zondag direct de bekladding verwijderd en hulp geboden bij herstel van de ruitschade.”