Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Ondanks corona nu al prijzen tot 700 euro voor kamer tijdens songfestival 2021

Terwijl een groot deel van ons land in de stress zit vanwege de coronacrisis is een aantal hotels in Rotterdam en omstreken al bezig met het songfestivalweekeinde van 2021. Boekingsites bieden voor de nacht van 15 op 16 mei 2021 hotelkamers aan voor 700 euro, zo’n zeven keer meer dan de gemiddelde prijs van een hotelovernachting. 

Hotel Van Walsum aan de Mathenesserlaan spant de kroon: de goedkoopste tweepersoonskamer op Hotels.com begint bij 491 euro en loopt op tot 667 euro voor een vierpersoonskamer. Een eurootje voordeliger is hotel Unplugged aan het Eendrachtsplein met een vanafprijs van 490 euro. Nóg ‘goedkoper’ slapen kan bij Carlton Oasis in Spijkenisse, dat 448 euro vraagt voor een tweepersoonskamer. Nu boeken is een gok: het staat niet vast of het, vaak als lucratief omschreven, Eurovisie Songfestival in het derde weekeinde van mei 2021 wordt gehouden. Het festijn in sport- en evenemententempel Ahoy werd dit jaar afgeblazen vanwege de coronacrisis.

  1. LIVE | Toch enkele ‘marathonlopers’ in Rotterdam, verkeersregelaars weigeren strandgangers bij Maasvlakte

    LIVE | Toch enkele ‘marathon­lo­pers’ in Rotterdam, verkeersre­ge­laars weigeren strandgan­gers bij Maasvlakte

    Op deze zonnige zondag heeft de regio maatregelen getroffen om mogelijke drukte tegen te gaan. Zo zijn de wegen naar het Kralingse Bos en het Maasvlaktestrand afgesloten. Ook rijdt onze krant de route van de Rotterdamse marathon, die eigenlijk vandaag had moeten plaatsvinden. Lees hier alle updates over het coronavirus in de Rotterdamse regio. De eerdere ontwikkelingen zijn hier terug te lezen.