Zonnebril.
Volledig scherm
Zonnebril. © Ocean Cleanup

Ocean Cleanup onthult zonnebril van plastic uit oceaan

Plastic dat vorig jaar nog ronddreef op de Grote Oceaan, is omgevormd tot zonnebrillen. Ocean Cleanup, een in Rotterdam gevestigd bedrijf dat de wereldzeeën  schoon wil maken, gaat die verkopen aan mensen die het doel een warm hart toedragen. Zo’n zonnebril kost 199 euro. Van de opbrengsten worden nieuwe schoonmaakacties in de wereldzeeën betaald.

 1. Mooie praatjes over het milieu, maar de Rotterdamse haven is een plastic soep
  PREMIUM
  Commentaar

  Mooie praatjes over het milieu, maar de Rotterdam­se haven is een plastic soep

  De Interceptor ligt te pronken bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Deze publiekstrekker is de nieuwste plasticvreter van uitvinder Boyan Slat. Slat is bekend van de The Ocean Cleanup, het apparaat waarmee hij de plastic soep op zee te lijf gaat. De Interceptor is in Rotterdam ontworpen voor hetzelfde werk, maar dan op rivieren. Vanuit het museum gaat-ie straks naar de Dominicaanse Republiek. Tot frustratie van afvalraper Ramon Knoester. Knoester luidde deze week de noodklok over het zwerfafval in de Rotterdamse wateren.
 2. Bewoners zijn vocht, tocht en kou in flat zat: ‘We krijgen geen antwoord, laat staan oplossingen’
  PREMIUM

  Bewoners zijn vocht, tocht en kou in flat zat: ‘We krijgen geen antwoord, laat staan oplossin­gen’

  Slechte isolatie, tochtende kozijnen en verwarming die amper werkt. Het helpt de bewoners van de Beemsterhoek in Capelle aan den IJssel onder de huidige weersomstandigheden niet bepaald om het thuis een beetje gerieflijk te hebben. Ze krijgen hun woning amper warm gestookt. Niet klagen maar dragen, lijkt het devies voor de Capellenaren, want verhuurder Havensteder reageert niet op de klachten. ,,En daar zijn we nou eens helemaal klaar mee.”