Nog steeds vermist: honderden slachtoffers van het bombardement op Rotterdam

VIDEOPrecies 81 jaar na het vernietigende bombardement op Rotterdam, is de lijst met namen van de slachtoffers van deze grootste tragedie uit de historie van de Maasstad nog steeds niet compleet. Op dit moment zijn 450 van de naar schatting 850 omgekomen personen bekend. Het Stadsarchief Rotterdam roept nabestaanden op om de doden van 14 mei 1940 alsnog te melden.

 1. Na acht jaar op plastic gaat Sparta terug naar echt gras: ‘Verwachting is dat het minder blessures oplevert’

  Na acht jaar op plastic gaat Sparta terug naar echt gras: ‘Verwach­ting is dat het minder blessures oplevert’

  Sparta trapt zondagmiddag af voor het duel tegen AZ: de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de Spangenaren. Na acht jaar op ‘plastic’ te hebben gespeeld voetballen de rood-witten weer op natuurgras. Op 25 juli ging de mat erin. De vraag is - met de droogte in het achterhoofd: hoe ligt ’ie er nu bij? Dave Muis (35) die als agronomisch adviseur nauw betrokken was bij de aanleg van het nieuwe tapijtje, geeft antwoord.
 2. Opnieuw een streep door onthulling van indrukwekkend herdenkingsraam in Laurenskerk
  PREMIUM

  Opnieuw een streep door onthulling van indrukwek­kend herden­kings­raam in Laurens­kerk

  Alles stond er klaar voor, inclusief een verhullend gordijn over het kunstwerk, maar de officiële presentatie van het kleurrijk gebrandschilderde raam ‘Vrede en Verzoening’ op 14 mei gaat niet door. Net als vorig jaar. Corona. Woordvoerder Frank Migchielsen van de stichting Herdenking Bombardement 14 mei 1940 baalt, want tot voor kort leek het er nog op dat een bescheiden plechtigheid wél kon plaatsvinden.