Volledig scherm
Geparkeerde auto’s op het Noordereiland. © archieffoto Jan de Groen

Nog dit jaar betaald parkeren op het Noordereiland

Voor het eind van het jaar moet het afgelopen zijn met de parkeeroverlast op het Noordereiland. Er wordt betaald parkeren ingevoerd.

Dat heeft de Rotterdamse gemeenteraad gisteravond laat besloten. Nu is het Noordereiland de enige plek in het centrum van Rotterdam waar het nog gratis parkeren is. 

Bewoners van het eiland klagen al jaren over overlast van ‘kadekapers’, mensen die hun auto parkeren en harde muziek draaien, drugs gebruiken en verhandelen en troep achterlaten. Daarnaast is het voor bewoners op delen van het eiland onmogelijk om hun auto kwijt te raken, omdat mensen die in andere delen van de stad moeten zijn er hun auto neerzetten.

Woensdag kwam een delegatie van bewoners en de wijkraad nog naar het stadhuis om de problemen aan te kaarten. Wethouder Judith Bokhove (GroenLinks) zei toen dat ze opnieuw advies van de wijkraad wilde, voordat ze actie zou ondernemen. Een meerderheid van de gemeenteraad wilde daar niet op wachten, vertelt René Segers-Hoogendoorn (CDA). ,,Deze impasse duurt nu al zo lang, ik vind dat het bestuur van de stad er is om impasses te doorbreken.”

De gemeenteraad wil dat met de wijkraad en de bewoners een plan wordt gemaakt om ook andere vormen van overlast en criminaliteit tegen te gaan.

De Wijkraad is blij verrast met de belofte dat de overlast wordt aangepakt, zegt wijkraadslid Anne-Marie Steijl. ,,We hebben het eindelijk voor elkaar, na tien jaar”, zegt ze. ,,Met het invoeren van betaald parkeren alleen lossen we het probleem niet op, maar met een gezamenlijke aanpak wel.”

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!