De vlootschouw op de Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel, hier op de foto meerdere jaren terug, kon twee keer niet worden gehouden, vanwege de coronaregels.
Volledig scherm
De vlootschouw op de Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel, hier op de foto meerdere jaren terug, kon twee keer niet worden gehouden, vanwege de coronaregels. © Frank de Roo

Nieuwerkerkse Vlootschouw keert terug: prijzen voor de mooiste boot én tuin

Nieuwerkerk aan den IJssel mag zich gaan verheugen op de terugkeer van een populair evenement: de Vlootschouw. In het Wijde Gat van de Ringvaart in de wijk Kleinpolder worden op zaterdag 17 september weer tal van activiteiten gehouden.

  1. Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans
    PREMIUM
    Column

    Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans

    Je hoeft geen kunstkenner te zijn om het nieuwe schilderij van Boijmans op waarde te schatten. Het is van Miró, een kunstenaar die niet voor het eerst zijn penseeltje over het doek laat flitsen. En dat zie je terug. In de warme kleuren. De gele stipjes die vijf ongelijke spiralen vormen, duiden waarschijnlijk ergens op. Die rode cirkel, die nét niet rond is en eigenlijk ook nét niet rood, heeft vast een diepere betekenis. En dat dan op die bruine achtergrond, die op het eerste oog mislukt lijkt. Als je je muur zo hebt geschilderd, denk je: oh jee, het heeft niet gedekt, het moet nog een keertje.