Volledig scherm
PREMIUM
Er is een grote vraag naar bouwvakkers. Opgeleide jongeren zijn verzekerd van een baan. © ANP

Nieuwe school met baangarantie voor bouwvakkers in Rotterdam-Zuid

In Rotterdam-Zuid komt een opleidingscentrum voor bouwvakkers. Rijnmond Bouw richt zich op jongeren en langdurig werkloze ouderen die zich willen laten omscholen. De school biedt een baangarantie. Na Schiedam is dit de tweede vestiging van Rijnmond Bouw. Jaarlijks moeten er honderden mensen les krijgen.

De lessen beginnen in september. De leerlingen krijgen een basisopleiding van tien weken, waarbij ze vier dagen in de week praktijkles krijgen en één dag theorieles. Directeur Frank Knotter spreekt van een ‘stampcursus, waarbij ze meteen waarden als op tijd komen krijgen aangeleerd’. Wanneer de leerlingen de eerste tien weken met succes doorlopen, hebben ze de baangarantie.

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.