Vincent Karremans (links) en Robert Simons, leiders van VVD en Leefbaar Rotterdam, na weer een late sessie met informateur Koolmees op het stadhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Karremans (links) en Robert Simons, leiders van VVD en Leefbaar Rotterdam, na weer een late sessie met informateur Koolmees op het stadhuis. © Sanne Donders

Nieuwe Rotterdamse coalitie krijgt vorm: grote plannen, maar weinig geld

In alle stilte onderhandelen vier partijen over een nieuwe Rotterdamse coalitie. De hoofdrolspelers laten weinig los, maar wat gebeurt er achter de schermen?

  1. Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans
    PREMIUM
    Column

    Sjareltje is niet voor niks de ex van Boijmans

    Je hoeft geen kunstkenner te zijn om het nieuwe schilderij van Boijmans op waarde te schatten. Het is van Miró, een kunstenaar die niet voor het eerst zijn penseeltje over het doek laat flitsen. En dat zie je terug. In de warme kleuren. De gele stipjes die vijf ongelijke spiralen vormen, duiden waarschijnlijk ergens op. Die rode cirkel, die nét niet rond is en eigenlijk ook nét niet rood, heeft vast een diepere betekenis. En dat dan op die bruine achtergrond, die op het eerste oog mislukt lijkt. Als je je muur zo hebt geschilderd, denk je: oh jee, het heeft niet gedekt, het moet nog een keertje.