Fred Westerbeke (links) is vanmiddag beëdigd door aankomend korpschef Henk van Essen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Westerbeke (links) is vanmiddag beëdigd door aankomend korpschef Henk van Essen. © Foto Politie Eenheid Rotterdam

Nieuwe politiechef spreekt personeel per e-mail toe

De toga hangt in de kast. Vandaag is voormalig hoofdofficier van het Landelijk Parket Fred Westerbeke begonnen als de nieuwe chef van de politie Eenheid Rotterdam. Westerbeke is vanmiddag officieel geïnstalleerd, maar zonder de gebruikelijke plichtplegingen die daarbij horen. 

Quote

Het is wel een start in een heftige en bijzondere periode met grote zorgen

Fred Westerbeke

Zijn nieuwe functie is sober beklonken door aanstaande korpschef Henk van Essen, zonder gasten en toespraken. Het veelomvattende introductieprogramma dat rond zijn beëdiging was uitgestippeld en de geplande bezoeken aan de diverse basisteams zijn geschrapt vanwege de coronacrisis. Door middel van een interne mail heeft Westerbeke zijn manschappen vanmiddag ‘toegesproken’ waarin hij hen een hart onder de riem steekt. We citeren - met toestemming - uit zijn kennismakingsboodschap. 

‘Het is wel een start in een heftige en bijzondere periode met grote zorgen voor de gezondheid van velen onder ons en van onze familie en vrienden. Ik wil dan ook graag mijn waardering uitspreken naar jullie. Vol bewondering volg ik hoe wij ons nu manifesteren en ben ik onder de indruk van de enorme flexibiliteit en veerkracht onder steeds veranderende omstandigheden. En vanaf vandaag sta ik er middenin.’