De Rotterdamse VVD wil een verbod in de stad op het bezit van meer dan 2000 euro cash op straat, in de strijd tegen drugscriminelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rotterdamse VVD wil een verbod in de stad op het bezit van meer dan 2000 euro cash op straat, in de strijd tegen drugscriminelen. © Politie

Nieuw wapen tegen drugscriminelen: ‘Verbied op zak hebben van meer dan 2000 euro cash op straat’

Burgers moet in Rotterdam worden verboden met meer dan 2000 euro cashgeld op straat te lopen. Dat middel wil de VVD in de Maasstad inzetten in de strijd tegen tegen drugscriminaliteit. Wie deze regel overtreedt, moet een boete krijgen tot 2500 euro. 

 1. Zoveel aandacht voor één Nederlandse dader en zo weinig voor honderdduizenden slachtoffers
  PREMIUM
  Column

  Zoveel aandacht voor één Nederland­se dader en zo weinig voor honderddui­zen­den slachtof­fers

  ‘Subh Navratri, subh Navratri’, ik schrijf het zo netjes mogelijk en probeer geen fouten te maken. De h na de b. Het betekent ‘fijne Navratri’, een hindoefeest, en ik schrijf het voorin mijn boek. Ik zet ook mijn handtekening (blijft leuk) en schrijf ‘bedankt voor de aandacht’. Zo voel ik dat, want in Rotterdam liggen maar weinig mensen wakker van de genocide op de Jezidi’s. Of van het leed van andere slachtoffers van IS.
 2. Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Zijn bewoners duurder uit als ze van het gas af zijn? Het is voor Vestia een van de redenen om voorlopig niet mee te doen met het grote ‘van het gas af’-project aan de Rotterdamse Heindijk. Maar wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) verzekert dat rekening wordt gehouden met de tarieven, als particuliere bewoners overschakelen van een cv-ketel naar stadsverwarming. ,,Met de warmteleveranciers voor individuele aansluitingen maken we goede afspraken over de tarieven voor stadsverwarming’’, laat Kurvers weten.