Het symbolische begin van het baggeren in de Rijnhaven, door wethouders Bert Wijbenga (midden) en Bas Kurvers (rechts). Links Johan van der Vorm van Boskalis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het symbolische begin van het baggeren in de Rijnhaven, door wethouders Bert Wijbenga (midden) en Bas Kurvers (rechts). Links Johan van der Vorm van Boskalis. © Frank de Roo

Nieuw leven voor Rijnhaven begint: ‘Dit wordt een waanzinnige plek’

Wethouders Bert Wijbenga en Bas Kurvers hebben woensdag het startschot gegeven voor het baggeren van de Rijnhaven. Het havenbekken tussen de Wilhelminapier en Katendrecht wordt de komende jaren gedeeltelijk gedempt om er daarna een stadspark, een strand en woontorens met in totaal 2500 woningen aan te leggen en te bouwen.

  1. Kritiek op grote bouwplannen deert wethouder Bas Kurvers niet: ‘Blije gezichten zie je pas erna’
    PREMIUM

    Kritiek op grote bouwplan­nen deert wethouder Bas Kurvers niet: ‘Blije gezichten zie je pas erna’

    Rotterdam heit en metselt erop los, maar bouwwethouder Bas Kurvers hoeft niet te rekenen op de populariteitsprijs. Het verzet tegen de plannen van de gemeente is voortdurend voelbaar in de stad. Deze week spuwden omwonenden van de Euromast nog hun gal om acht woontorens aan de Parkhaven te bouwen. ,,Blije gezichten ziet een bouwwethouder pas achteraf’’, relativeert Kurvers.