Undercover agenten raakten 'bevriend' met criminelen, net als in de Netflix-serie Undercover. Agent Bob (rechts) infiltreert in het leven van XTC-koning Ferry Bouman in deze serie.
Volledig scherm
PREMIUM
Undercover agenten raakten 'bevriend' met criminelen, net als in de Netflix-serie Undercover. Agent Bob (rechts) infiltreert in het leven van XTC-koning Ferry Bouman in deze serie. © © VRT De Mensen/Jo Voets

Net als op Netflix, maar dan echt: drugsbaas gooit identiteit undercover agenten in de publiciteit

Terwijl televisiekijkers smullen van Undercover, de meest succesvolle Nederlandse serie op Netflix, is dat vandaag in de Rotterdamse rechtbank realiteit. De Rotterdamse topcrimineel Dennis van den B. zit een celstraf van tien jaar uit voor drugssmokkel en zette volgens justitie ‘uit wraak voor het verraad’ foto’s online van de undercover agenten die geruime tijd infiltreerden in zijn leven. Door deze actie liepen ze mogelijk gevaar en kunnen zij hun geheime werk niet meer doen, meent justitie.

 1. Drugsbaas riskeert cel na publiceren foto's van undercoveragenten

  Drugsbaas riskeert cel na publiceren foto's van undercover­agen­ten

  De Rotterdamse drugsbaas Dennis van den B. (49) en zijn vriendin Angelique H. (51) worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het plaatsen van foto’s van undercoveragenten op Twitter. Daarmee hebben ze volgens het OM de identiteit van de infiltranten – een man en een vrouw – onthuld waardoor die hun werk niet meer konden doen. Volgens artikel 179 van het Wetboek van Strafrecht is dat strafbaar en kan het tot vier jaar cel opleveren.
 2. Noodbevel in Rotterdam: politie zet waterkanonnen in tegen jongeren die plunderend en slopend door stad trekken
  update / video

  Noodbevel in Rotterdam: politie zet waterkanon­nen in tegen jongeren die plunderend en slopend door stad trekken

  Burgemeester Aboutaleb heeft naar aanleiding van hevige rellen in Rotterdam een noodbevel afgekondigd: personen die in of nabij gebied Groene Hilledijk en Beijerlandselaan aanwezig zijn dienen zich uit dat gebied te verwijderen en verwijderd te houden. De politie heeft 25 arrestaties verricht en zegt nog ‘druk bezig te zijn’. Nu de politie en de ME hulp krijgen van de marechaussee, lijkt de rust enigszins te herstellen in Rotterdam.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!