De stille tocht voor Hümeyra eind vorig jaar.  Er komt ook een monument voor het doodgeschoten meisje en alle andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld.
Volledig scherm
De stille tocht voor Hümeyra eind vorig jaar. Er komt ook een monument voor het doodgeschoten meisje en alle andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld. © Frank de Roo

Monument voor doodgeschoten Hümeyra en álle andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld

Er komt een plek in Rotterdam om Hümeyra en andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld te herdenken. ,,Wij mogen Hümeyra, als dappere dochter van deze stad, nooit vergeten. Haar dood heeft diepe wonden geslagen’’, zei initiatiefnemer Stephan van Baarle van Denk vandaag in de raad. 

  1. Rotterdamse kroegen moeten om 01.00 uur dicht, na middernacht licht aan in cafés
    update

    Rotterdam­se kroegen moeten om 01.00 uur dicht, na midder­nacht licht aan in cafés

    Na middernacht mag je geen Rotterdamse kroeg meer in en om 01.00 uur moet iedereen de zaak verlaten. Dat zijn twee van de maatregelen die het kabinet met zes veiligheidsregio’s heeft afgesproken om het coronavirus terug te dringen. In deze regio’s, waaronder Rotterdam, laait het virus vooral op onder jongeren. De maatregelen gelden waarschijnlijk voor de hele Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.