Volledig scherm
PREMIUM
Lidia (62) zat op haar zoon Cristian te wachten met het eten. ,,Over een half uur kon hij bij me zijn, maar in plaats daarvan werd ik door de politie opgehaald om mee naar het ziekenhuis te gaan.’’ © Jan de Groen

Moeder doodgereden fietser: ‘Ik wil op zijn bed liggen huilen tot ik misschien doodga’

Ze zat op hem te wachten met het eten, dinsdagavond. Maar hij arriveerde niet. In plaats daarvan werd de 62-jarige Lidia opgehaald door de politie om naar het ziekenhuis te gaan. Haar zoon Cristian Dima is het slachtoffer van de dodelijke aanrijding in de Rotterdamse Claes de Vrieselaan. 

Voor zichzelf had de geboren Roemeense telefonisch even daarvoor een stuk chocolade ‘besteld’ bij haar jongste zoon, die vijf dagen daarvoor 39 was geworden. Poes Luna zou wat koekjes van Cristian krijgen. ,,Over een half uur kon hij bij me zijn, maar in plaats daarvan werd ik door de politie opgehaald om mee naar het ziekenhuis te gaan’’, vertelt Lidia in haar woning in het Oude Westen.

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.