Modestunt Kunsthal: in de rij voor shirt van 247 euro

VIDEOMet de verkoop van een exclusief en duur t-shirt van het modemerk Off-White probeerde de Kunsthal vrijdag een modehype te creëren. En is gelukt: de eerste liefhebbers stonden drie uur in de rij. 

Hoe kun je als tiener een shirt van 247 euro betalen? ,,Ik verdien geld met vakken vullen bij Albert Heijn”, zegt Jem Noeven (15), die speciaal vanuit Den Bosch naar de Kunsthal is gekomen voor de limited edition van het shirt. ,,En mijn moeder betaalt mee. Ik ben bijna jarig.” Off-White is een gaaf merk, vindt hij. ,,Ik had gedacht dat het drukker zou zijn. Dat die shirts hier zouden zijn, ging vandaag viral op Instagram.”

De ‘drop’ van het shirt is onderdeel van de tentoonstelling Street Dreams — How Hiphop took over Fashion  die nu te zien is in de Kunsthal. Virgil Abloh, de ontwerper achter het merk, is een belangrijke naam in streetwear. Hij heeft niet alleen zijn eigen label, maar is ook artistiek directeur bij Louis Vuitton. Hij heeft meegewerkt aan de tentoonstelling en was bereid om tweehonderd shirts te produceren.

Huis-tuin-en-keukenshirt

Duur? ,,De shirts van Off-White kosten altijd tussen de twee- en driehonderd euro”, zegt curator Shehera Grot. De shirts voelen als een iets dikkere variant van een huis-tuin-en-keukenshirt. Het logo van de Kunsthal staat erop, net als het logo van het modemerk. Voor iemand die niet thuis is in hippe logo's is het exclusieve er niet aan af te zien.

,,Die zijn morgen al het dubbele waard”, weet Miraldo Walden, die ook in de rij staat. Walden is te zien op de tentoonstelling. ,,In het deel over de jaren tachtig. Daarom vind ik het leuk om zo'n shirt te hebben. Hij gaat het misschien verkopen, vertelt hij. En misschien gaat hij het dragen. ,,En wassen, ja. Maar het gaat niet in de droger.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

Volledig scherm
Liefhebbers van het modemerk Off-White stonden in de rij om het exclusieve shirt te scoren. © Jan Kok | Boomerang Fotografie