Dit glas-in-betonraam wordt maandag en dinsdag voorzichtig uit de Schiebroekse Vredevorstkerk gehaald. Naar een nieuwe bestemming voor het kunstwerk uit 1964 wordt nog gezocht.
Volledig scherm
Dit glas-in-betonraam wordt maandag en dinsdag voorzichtig uit de Schiebroekse Vredevorstkerk gehaald. Naar een nieuwe bestemming voor het kunstwerk uit 1964 wordt nog gezocht. © Gerben van Dijk

Meterslang glaskunstwerk in Rotterdamse kerk gered van sloop

Het kostte wat inspanningen, maar het grote, kleurige glas-in-betonraam van de Rotterdamse kunstenaar Johan Verheij in de voormalige gereformeerde Vredevorstkerk in Rotterdam-Schiebroek is gered.

 1. Wat een bijzondere plek! Je voelt, je hoort en je ziet het hart van Rotterdam
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Wat een bijzondere plek! Je voelt, je hoort en je ziet het hart van Rotterdam

  Een inkoppertje, beste mensen! Want ondanks het feit dat ‘onze bus’ - magenta, met luid en duidelijk Rotterdams Dagblad - dwars door beeld rijdt, wisten hele volksstammen lezers deze boeiende raadplaat juist te situeren. Want die spiegelwand rechts en die andere bouwreus links (met dat ieniemienie rode autootje voor de deur) bevinden zich aan ons aller Weena, de brede allee waar het wolkenkrabben zo'n beetje is uitgevonden in het schone Rotjeknor.
 2. Weg met die lelijke achterafstraten: ‘Maak van parkeerplaatsen tuinen of terrassen!’
  PREMIUM

  Weg met die lelijke achteraf­stra­ten: ‘Maak van parkeer­plaat­sen tuinen of terrassen!’

  Zo'n vijftig expeditiehoven telt Rotterdam en ze zijn vooral in het centrum gelegen. Na de oorlog werden ze geïntroduceerd als een makkelijke manier om bedrijven via hun achterzijde te bevoorraden. Zestig, zeventig jaar later houden ruimtelijk ontwerper Hedwig van der Linden en Like Bijlsma, architect en geograaf, deze enigszins vergeten plekken in de drukke stad tegen het licht. ,,Maak de hoven aantrekkelijker voor de stadsbewoners.’’
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark