Toen de Global Mercy nog in Rotterdam lag. Het grootste ziekenhuisschip ter wereld moet binnenkort de kust van Senegal en hoofdstad Dakar bereiken.
Volledig scherm
Toen de Global Mercy nog in Rotterdam lag. Het grootste ziekenhuisschip ter wereld moet binnenkort de kust van Senegal en hoofdstad Dakar bereiken. © ANP

Mercy Ships trekt steeds meer Nederlandse vrijwilligers voor ziekenhuisschepen

Mercy Ships, de internationale organisatie die vanuit Rotterdam de grootste ziekenhuisschepen ter wereld beheert, trekt steeds meer Nederlandse vrijwilligers. In het voorbije jaar waren dat er ruim honderd. Mercy Ships telt zo’n zestig nationaliteiten.

 1. Hond Leia kreeg een ‘tweede leven’ als kunstwerk: ‘Macaber? Nee joh, helemaal niet!’
  PREMIUM

  Hond Leia kreeg een ‘tweede leven’ als kunstwerk: ‘Macaber? Nee joh, helemaal niet!’

  Als een dierbare overlijdt, of een geliefd huisdier het loodje legt, kun je tegenwoordig alle kanten op. Zoals begraven, verassen, bio-cremeren, verstrooien of − wat met de as van zanger André Hazes gebeurde − met een vuurpijl de lucht in schieten. Maar je kunt van de stoffelijke resten ook een kunstwerk laten maken en dat een mooi plekje geven aan de muur. Zoals met de Capelse hond Leia gebeurde. ,,Dit betekent zo veel voor ons.’’
 2. Elja en Erik verkochten hun huis om twee jaar lang de wereld over te reizen met een ziekenhuisschip
  PREMIUM
  Video

  Elja en Erik verkochten hun huis om twee jaar lang de wereld over te reizen met een ziekenhuis­schip

  Elja en Erik lieten eind vorig jaar met hun twee kinderen alles achter wat ze hadden opgebouwd. Ze zegden hun banen op, verkochten hun huis en namen afscheid van de familie. Afgelopen weekend maakten ze een ‘spectaculaire comeback’, aan boord van het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Daarmee varen ze binnenkort naar Afrika. ,,Dat is de plek waar God ons wil hebben.”