De vegan Sunday-sneakers van UP shoewear. Van elk verkocht paar gaat een deel de opbrengst naar de Sunday Foundation die kansarme kinderen in Afrika helpt.
Volledig scherm
De vegan Sunday-sneakers van UP shoewear. Van elk verkocht paar gaat een deel de opbrengst naar de Sunday Foundation die kansarme kinderen in Afrika helpt. © Premium Inc

Mensen met verstandelijke beperking hielpen mee met ontwerp sneakers: ‘Je gaat geheid vrolijk de deur uit’

Hippe duurzame vegan sneakers, mede ontworpen door mensen met een verstandelijke beperking en met een deel van opbrengst kunnen kinderen in Afrika naar school. Tja, dat krijg je als UP shoewear van het Rotterdamse modemerk Premium Inc van mede-eigenaar Ferenc van de Vlies en de Sunday Foundation van de Rotterdamse weldoener Sander de Kramer de handen ineen slaan. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.