Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Meisje (3) gewond na aanrijding met auto in Rotterdam-Noord

UpdateEen automobiliste heeft zaterdagmiddag een 3-jarig meisje aangereden op het Noordplein in Rotterdam-Noord. Het meisje raakte gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie laat weten dat het weer goed met haar gaat en dat ze snel naar huis mag. 

 1. Tegenvallers bij grote verbouwingen: bieb miljoenen duurder en twijfel over sloop Boijmans-paviljoen
  PREMIUM

  Tegenval­lers bij grote verbouwin­gen: bieb miljoenen duurder en twijfel over sloop Boijmans-paviljoen

  Verleden week prees de wethouder de verbouwing van de centrale bibliotheek van Rotterdam nog aan als een voorbeeldproject. In tegenstelling tot de uiterst moeizame verlopende renovatie en uitbreiding van museum Boijmans Van Beuningen. Maar dat betekent niet dat er geen tegenvallers zijn. Nu al blijkt de verbouwing van de bieb bijna 28 miljoen euro duurder uit te pakken dan gedacht.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’