Volledig scherm
PREMIUM
Reizigers nemen vanaf de Willemskade in Rotterdam de Waterbus naar Kinderdijk. © Frank de Roo

Meer geld en minder eisen moeten Waterbus in de vaart houden

Meer geld en minder eisen moeten de Waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht ook na eind 2021 in de vaart houden. De provincie Zuid-Holland maakt jaarlijks 700.000 euro extra vrij om de toekomst van het personenvervoer over water te redden. Ook stelt ze minder eisen aan het vervoersbedrijf dat de exploitatie op zich wil nemen.

Geen van de vervoersbedrijven zag het tot dusverre zitten om het vervoer met de Waterbus voort te zetten. Zij vrezen dat de kosten te hoog oplopen, onder meer omdat de huidige vloot vernieuwd moet worden. Ook het varen met schepen zonder uitstoot kost meer geld. 

  1. Vier verstekelingen in koelwagen Rotterdam-Zuid: chauffeur (61) uit Spanje aangehouden
    Update/video

    Vier versteke­lin­gen in koelwagen Rotterdam-Zuid: chauffeur (61) uit Spanje aangehou­den

    In een koelwagen op een parkeerterrein op de Noorderhelling in Rotterdam-Zuid zijn vier verstekelingen aangetroffen. De chauffeur van de koelwagen en de verstekelingen zijn aangehouden. De verstekelingen zijn tussen de 17 en 31 jaar en komen uit Irak en Iran. De vier zijn goed aanspreekbaar en niet gewond. Ze werden opgevangen door ambulancepersoneel en daarna overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verhoor. Het onderzoek is in volle gang, meldt de politie.