Martin Huizinga, stagecoördinator bij Zadkine, vertelt hoe mbo-studenten kunnen helpen het personeelstekort in de horeca op te lossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Huizinga, stagecoördinator bij Zadkine, vertelt hoe mbo-studenten kunnen helpen het personeelstekort in de horeca op te lossen. © Privéfoto

MBO-stagemarkt moet gaten in horeca vullen: ‘Wij kunnen helpen de boel vlot te trekken’

De horeca kampt met personeelstekorten en mbo-horecascholen schieten de sector te hulp. Maandag 7 maart houden de vier mbo-horecascholen in de regio een stagemarkt voor bedrijven en vele honderden horecastudenten. Stagecoördinator van Zadkine Martin Huizinga vertelt hoe zijn studenten het personeelsprobleem gaan ondervangen.

 1. Bij schoonheidsspecialiste Ilse (25) komen mensen helemaal tot rust: ‘Soms ben ik bijna een soort psycholoog’
  PREMIUM
  starters

  Bij schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Ilse (25) komen mensen helemaal tot rust: ‘Soms ben ik bijna een soort psycholoog’

  Ooit had ze zelf last van een onzuivere huid. Tijdens de bezoekjes aan de schoonheidsspecialist bedacht Ilse van Rumpt (25) uit Stad aan ‘t Haringvliet: dit wil ik ook. En zo geschiedde. Ze volgde een opleiding, werkte een tijdje in vaste dienst bij een salon en is inmiddels voor zichzelf begonnen. Met Pure by Ilse verzorgt ze bijvoorbeeld (gezichts)behandelingen, huidverbetering, manicure, pedicure en massages.
 2. Horecaondernemer overdonderd door hulp na oproep om personeelstekort: ‘Zelfs leveranciers bieden zich aan’

  Horecaon­der­ne­mer overdon­derd door hulp na oproep om personeels­te­kort: ‘Zelfs leveran­ciers bieden zich aan’

  De horeca draait sinds een aantal weken weer op volle toeren, maar nu dient een ander probleem zich aan: personeelstekort. Waar veel horecazaken in normale tijden al moeite hebben de roosters te vullen, zorgt corona voor extra gaten. Horecaondernemer Herman Hell, die verschillende horecazaken in Rotterdam bezit, zat vanochtend met zijn handen in het haar, maar binnen no-time kwam hulp uit alle hoeken.