Marijke Henkemans heeft last van de scooters die her en der worden neergezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke Henkemans heeft last van de scooters die her en der worden neergezet. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Marijke (55) moet omrijden met rolstoel, omdat deelscooters fout staan geparkeerd: ‘Kost veel energie’

Een tripje door de stad is voor oud-verpleegkundige Marijke Henkemans (55) vaak een soort crosscountry. Met haar rolstoel op de stoep laveert ze tussen allerlei obstakels door, inclusief het steeds wassende aantal verkeerd geparkeerde deelscooters. Een plaag voor minder-validen, slechtzienden en mensen met een kinderwagen.

 1. Rotterdam is verkeerd geparkeerde deelscooters spuugzat: ‘Ze worden echt overal neergezet’
  PREMIUM
  POLL

  Rotterdam is verkeerd geparkeer­de deelscoo­ters spuugzat: ‘Ze worden echt overal neergezet’

  Rotterdam is de overlast veroorzaakt door deelscooters meer dan beu. Voetgangers, mindervaliden en mensen met kinderwagens klagen steen en been over de verkeerd geparkeerde voertuigen, die soms de stoep in de volle breedte blokkeren. De gemeente komt met maatregelen. ,,We zijn bezig met het aanscherpen van het beleid’’, zegt wethouder Judith Bokhove (GroenLinks, verkeer en vervoer).
 2. Tientallen deelscooters in vlammen opgegaan bij grote brand, ‘maar het aanbod is niet in gevaar’
  Play
  UPDATE/VIDEO

  Tientallen deelscoo­ters in vlammen opgegaan bij grote brand, ‘maar het aanbod is niet in gevaar’

  Bij de brand in een bedrijfspand aan de Linschotenstraat in Rotterdam zijn maandagochtend vermoedelijk 150 tot tweehonderd scooters van het deelscooterbedrijf GO Sharing in vlammen opgegaan. Ook een onbekend aantal accu’s is verwoest. Gebruikers van deelscooters in Rotterdam en omstreken zullen hier echter niks van merken, verzekert een woordvoerder van GO Sharing.
 3. Asielboot komt als grote verrassing voor wijk Feijenoord: 'We zijn echt overvallen’
  PREMIUM

  Asielboot komt als grote verrassing voor wijk Feijenoord: 'We zijn echt overvallen’

  De Rotterdamse wijk Feijenoord zegt te zijn overvallen door de komst van een asielboot, waarop twee maanden lang circa 90 statushouders en/of vluchtelingen worden opgevangen. Het riviercruiseschip ‘Rotterdam’ van Botel Cruises ligt sinds vrijdagavond in de Persoonshaven, aan de kant van de Persoonskade. Bewoners hebben een brief in de bus gehad, waarin de plannen nader worden toegelicht. Op het schip, waar Shearings Holidays vakantiereizen organiseert, is plek voor 109 passagiers.