Steven van der Elburg (midden, met groene schoenen) heeft zich laten overhalen en wil nu de marathon van Amsterdam lopen als alternatief voor ‘Rotterdam’.
Volledig scherm
Steven van der Elburg (midden, met groene schoenen) heeft zich laten overhalen en wil nu de marathon van Amsterdam lopen als alternatief voor ‘Rotterdam’. © Frank de Roo

Marathonlopers balen: jaar overslaan of dan toch maar naar Amsterdam?

Marathonlopers balen en piekeren. Nu ‘Rotterdam’ dit jaar definitief niet doorgaat, is de vraag of ze een jaar overslaan of toch elders de 42,195 kilometer lopen. Met het eveneens afgelasten van de marathon van Eindhoven blijft onder de grotere Nederlandse marathons alleen Amsterdam op 18 oktober over. Dit evenement gaat vooralsnog wel door, al is de vraag in welke vorm.

  1. Opnieuw streep door Marathon Rotterdam, jubileumeditie schuift door naar 11 april
    PREMIUM

    Opnieuw streep door Marathon Rotterdam, jubileume­di­tie schuift door naar 11 april

    Voor de eerste keer in de historie moet de NN Marathon Rotterdam een jaar overslaan. De 40ste editie, die vanwege het coronavirus al van 5 april naar 25 oktober was verplaatst, wordt niet in 2020 gelopen, maar pas op 11 april 2021. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. ,,Het is zuur en bitter, maar de coronamaatregelen maken het organiseren van zo’n groot evenement onmogelijk’’, aldus marathondirecteur Mario Kadiks.