Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de NN marathon van Rotterdam.
Volledig scherm
Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de NN marathon van Rotterdam. © ANP

Marathon Rotterdam raadt mensen met koorts af mee te doen

Mensen die in aanloop naar de marathon van Rotterdam koortsverschijnselen hebben, kunnen beter niet meedoen. Dat advies geeft de organisatie van het hardloopfestijn aan de deelnemers. Het gaat om mensen die in de twee weken voor het evenement minimaal 38 graden koorts hebben.

De organisatie houdt de ontwikkeling met betrekking tot het nieuwe coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de actuele updates en adviezen van het RIVM, de GGD en het GHOR, meldt zij vandaag op haar website. GHOR is een belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. ,,Ons advies verschilt niet met dat van andere jaren,’’ zegt marathondirecteur Mario Kadiks.

Kadiks kan nog niet zeggen of en zo ja, welke maatregelen moeten worden getroffen vanwege het virus. ,,Het simpele antwoord is: daarvoor is het nog te vroeg.’’

De organisatie vraagt deelnemers verder geregeld de handen te wassen. Mensen die moeten niezen, kunnen dat het beste in de binnenkant van de elleboog doen. De marathon is op zondag 5 april.

De gezaghebbende Rotterdamse viroloog  Ab Osterhaus houdt er rekening mee dat het virus nog maanden rondwaart in Europa. Op dit moment is het moeilijk om een voorspelling te doen over hoe het virus zich zal verspreiden. ,,Maar het ziet er niet erg hoopvol uit door de verschillende plaatsen waar het nu opduikt,’’ zei hij eerder tegen deze krant.