Een 41-jarige man uit Voorburg is aangehouden voor betrokkenheid bij de totstandkoming van de muurschildering over Berghuis.
Volledig scherm
Een 41-jarige man uit Voorburg is aangehouden voor betrokkenheid bij de totstandkoming van de muurschildering over Berghuis. © Pro Shots / Kay int Veen

Man (41) aangehouden voor betrokkenheid bij antisemitische muurschildering Berghuis

De politie heeft een eerste verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de antisemitische muurschildering over ex-Feyenoorder Steven Berghuis. Het gaat om een 41-jarige man uit Voorburg. Op de muurschildering die eind juli werd aangebracht in de Rotterdamse wijk Crooswijk, werd de naar Ajax vertrokken voetballer afgebeeld als slachtoffer van de Holocaust. De muurschildering leidde tot een storm van verontwaardiging.

  1. Applaus voor onze helden van 19 november
    PREMIUM
    column

    Applaus voor onze helden van 19 november

    Er lag een achtergelaten vinger op het zebrapad van de Coolsingel, een gedenkteken van het vuurwerkgeweld tijdens de recente Slag om Rotterdam. En in de ziekenhuizen lagen mensen met schotwonden. Onder hen Marco (50), een beroepsdemonstrant uit IJmuiden. Hij noemde zichzelf en zijn vrienden strijders, en niet vies van wat geweld. Al was het, zo erkende hij, op de bewuste vrijdag de 19de allemaal wat te veel van het goede geweest. Klopt, Marco.