Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Man (27) aangehouden in verband met gewelddadige overval op 98-jarige Krimpenaar

Er is een 27-jarige verdachte opgepakt in verband met de gewelddadige overval op een 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak, want ‘de zaak is nog niet opgelost’. Op zaterdagochtend 18 mei klopten twee jonge mannen aan bij de hoogbejaarde bewoner. Bij het openen van de deur werd hij overmeester en door het tweetal vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen.

De daders belden meerdere keren aan. De man reageerde eerst niet, júist omdat hij niet zomaar voor onbekenden de deur opendoet. Maar gezien er werkzaamheden waren aan de Vijverflat waarin de man woont, dacht hij dat het wel eens bouwvakkers konden zijn die voor zijn deur stonden. Hij besloot toch open te doen.

,,De mannen hebben hem ieder bij een arm beetgegrepen en hem zo snel mogelijk naar binnen gesleurd. Hij is op een stoel gezet, zijn alarmknop is hem afgenomen en de man is vastgebonden.’’ Het pistool dat op hem werd gericht, was hoogstwaarschijnlijk doorgeladen, vertelt een agente in de uitzending.

Trouwring

Het tweetal wilde geld van de man. Toen de mannen dat niet konden vinden, wilden ze zijn ringen. Oók de trouwring van de weduwnaar. ,,Die zat al decennialang rond zijn vinger. En zeker als je vingers wat stram zijn vanwege de hoge leeftijd, dan gaan die daar niet makkelijk vanaf. Die overvallers zijn een halfuur daar binnen geweest en hebben alle tijd genomen om die ring van die meneer af te nemen.’’

Op de beelden van de beveiligingscamera's in de flat is te zien hoe de mannen binnenkomen én weer weggaan. Ook zijn unieke details van de gestolen trouwring te zien. De politie denkt dat de ring misschien verkocht is en hoopt te achterhalen waar die nu is. ,,Als u een ring met deze gravure ziet - met ankers en blaadjes -, dan is het foute boel. Dan moet u meteen de tiplijn bellen.’’

 1. Wij zijn hier in ons onrustige stadje volgens mij al een tijdje goed af met deze geinige stijve hark
  PREMIUM
  column

  Wij zijn hier in ons onrustige stadje volgens mij al een tijdje goed af met deze geinige stijve hark

  Precies zoals ongelezen boeken je zo'n schuldgevoel kunnen geven, ligt bij mij op de eettafel de biografie van Ahmed Aboutaleb me nu al een week of wat aan te staren. 'Lees me nou eens!' lijkt het boek steeds te zeggen. Het is maar goed dat onze Abou, wiens tronie de omslag siert, het boek zelf niet schreef, er zelfs niet eens aan wilde meewerken, anders had ik niet durven weigeren.
 2. Zingende buschauffeurs barsten van ambitie: ‘We willen Mijn Feyenoord in de Top 2000’

  Zingende buschauf­feurs barsten van ambitie: ‘We willen Mijn Feyenoord in de Top 2000’

  Twee jaar geleden waren ze er opeens. Ze parkeerden een oude RET-bus uit de jaren 80 voor de Kuip, namen een clip op bij hun lied Mijn Feyenoord en een paar weken later stonden ze in een bomvol Feyenoordstadion om hun verse hit te zingen. Maar aan ambities geen gebrek bij de Rotterdamse zingende buschauffeurs: ze willen dat hun lied - op de melodie van het aanstekelijke Sweet Caroline - in de Top 2000 komt.