Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Malafide verhuurders dichter op huid gezeten

Rotterdam is malafide verhuurders beu. Samen met de drie andere grote steden vraagt ze de minister om hulp bij de aanpak van huisjesmelkers. De gemeenten willen zelf boetes en verboden kunnen opleggen.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Dagelijks een schrijnend tekort aan verpleegkundigen: in de ‘controlekamer’ wordt met bedden gepuzzeld
  PREMIUM

  Dagelijks een schrijnend tekort aan verpleeg­kun­di­gen: in de ‘controle­ka­mer’ wordt met bedden gepuzzeld

  In de ziekenhuizen zijn de personeelstekorten zo groot dat bedden leeg blijven. Buiten het zicht van de patiënt wordt op alle mogelijke manieren – tot aan een ‘controlekamer’ vol beeldschermen toe – gezocht naar oplossingen. Het AD keek mee bij vier Rotterdamse ziekenhuizen, die kampen met honderden onvervulde vacatures. ,,Zonder goede mensen is alles kansloos.”