Volledig scherm
PREMIUM
Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. © Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis bungelt onderaan in ranglijst van ziekenhuizen

ziekenhuis top 100Het Maasstad Ziekenhuis staat op de laatste plaats bij de topklinische ziekenhuizen in de Ziekenhuis Top 100. Franciscus Gasthuis & Vlietland staat in dezelfde lijst op plek tien. Bij de algemene ziekenhuizen is er een 18de plek voor het Ikazia.

Quote

De uitslag van de Ziekenhuis Top 100 zal gebruikt worden om te onderzoe­ken of en waar we de kwaliteit kunnen verbeteren

Peter Langenbach

De Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis is teleurgesteld door de lage notering. Voorzitter Peter Langenbach: ,,Ik ben ervan overtuigd dat de professionals in het ziekenhuis goede kwaliteit leveren. Er wordt hard gewerkt met passie en aandacht voor de patiënt.’’ 

Het Maasstad werkt samen met zes andere ziekenhuizen, waarbij de resultaten van de zorg worden vergeleken om verbeteringen door te voeren. ,,De uitslag van de Ziekenhuis Top 100 zal gebruikt worden om te onderzoeken of en waar we de kwaliteit kunnen verbeteren.” Waarbij sommige cijfers in de ogen van het ziekenhuis niet volledig zijn of later werden aangepast.

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.