De Grote Schijn is een lichtfestijn in het Kralingse Bos. De dieren in het bos hebben daar nagenoeg geen last van, zegt de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Schijn is een lichtfestijn in het Kralingse Bos. De dieren in het bos hebben daar nagenoeg geen last van, zegt de organisatie. © Jan de Groen

Lichtjesfestijn in het Kralingse Bos zit dieren niet in de weg: ‘Dit is een klein en lief festival’

Het mysterieuze lichtjesfestijn De Grote Schijn is weer in het Kralingse Bos. Vanaf donderdag is het 18 avonden lang magie in het Rotterdamse groen. Maar al die lampjes, projecties en geluiden, kan dat wel met de natuur die juist nu ‘warmloopt’ voor de winterrust? Balen bosuilen niet van al dat licht? Miepen de muizen omdat ze met al die mensen boven hun holletjes geen beukennootjes kunnen bikken?

  1. Verkoeling en lekker spetteren: de Franse bulldog Biggie Smalls zou meer zwemplekken geweldig vinden
    PREMIUM

    Verkoeling en lekker spetteren: de Franse bulldog Biggie Smalls zou meer zwemplek­ken geweldig vinden

    De Franse bulldog Biggie Smalls dobbert het liefst uuuuren in het water. Nu er weer wat zomerse dagen aankomen, kan de viervoeter wel wat verkoeling gebruiken. Alleen, daarvoor moet zijn baasje Becky Asher vanaf het Noordereiland helemaal naar het hondenstrand in het Lage Bergse Bos. De roep om meer zwemgelegenheden voor viervoeters wordt steeds groter. Zoals een strand aan de Rotte en... een drijvend zwembad voor honden in de Nieuwe Maas?