Volledig scherm
Inge Valkis en Paulina Wielaard van Vrienden van Sophia. © Rob Jelsma

Lichtjesdiner haalt ruim half miljoen euro op voor Sophia Kinderhersencentrum

Het Lichtjesdiner van het Sophia Kinderziekenhuis heeft gisteravond meer dan een half miljoen euro opgebracht. Het bedrag gaat naar het Sophia Kinderhersencentrum, dat in maart volgend jaar in het Rotterdamse kinderziekenhuis wordt geopend.

Het flinke bedrag van 515.754 euro werd opgehaald tijdens een veiling in de Laurenskerk in Rotterdam. Ongeveer driehonderd aanwezigen boden op kunstwerken en een reis naar de Malediven. ,,Ook werd het racen in een Porsche op een circuit samen met onze ambassadeur prins Pieter-Christiaan verloot en konden gasten een fles champagne ter waarde van 500 euro aanschaffen’’, laat hoofd Fondenswerving Inge Valkis van Vrienden van Sophia weten.

Toepasselijk

De vijfde editie van het Lichtjesdiner stond geheel in het teken van de komst van het kinderhersencentrum. Zo was er een bijzondere opening, waarin de 6-jarige Merel, die onder meer geopereerd is aan een open ruggetje en een hersentumor, het nummer You Raise Me Up danste. Normaal zit ze een deel van de dag in een rolstoel, maar dit wilde ze graag doen. ,,Het is namelijk haar droom om een beroemd balletdanseres te worden’’, vertelt Valkis.

Ook traden zangeres Trijntje Oosterhuis en musicalster Antje Monteiro op, was Richard Groenendijk de presentator en toverde illusionist Victor Mids allerlei trucs uit zijn mouw. ,,Hij liet ook zien hoe de hersenen werken en is tevens opgeleid tot arts. Vandaar het linkje met ons kinderhersencentrum.’’ En het mooie van alles: ze doen het allemaal vrijwillig, omdat ze het ziekenhuis een warm hart toedragen.

Quote

Victor Mids liet ook zien hoe de hersenen werken en is opgeleid tot arts. Vandaar het linkje met ons kinderher­sen­cen­trum

Inge Valkis

Heel december staat in het teken van de lichtjesactie van Sophia. Zo wordt woensdag de kerstboom in het Sophia traditioneel ontstoken.