Bergpas Rigi Scheidegg, waar Kooiman in 2019 aan het wandelen was.
Volledig scherm
Bergpas Rigi Scheidegg, waar Kooiman in 2019 aan het wandelen was. © EPA

Lichaam vermiste Yorian (30) na twee jaar teruggevonden in Zwitserland

Het lichaam van de Rotterdammer Yorian Kooiman (30) is na twee jaar teruggevonden in Zwitserland. De man werd als vermist opgegeven, nadat zijn familie niks meer van hem hoorde tijdens een wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg.

 1. Nederlandse toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitserland

  Nederland­se toerist Yorian (30) al weken spoorloos verdwenen in Zwitser­land

  Er zijn grote zorgen over het lot van een Nederlandse toerist die al een paar weken vermist wordt in Zwitserland. De 30-jarige Yorian Kooiman uit Rotterdam was op wandelvakantie in de omgeving van bergpas Rigi Scheidegg, maar laat sinds vrijdag 6 september helemaal niets meer van zich horen. Familie en vrienden maken zich ernstig zorgen en vrezen dat hem iets ernstigs is overkomen. ,,Zijn leven is mogelijk in gevaar.’’
 2. Voor nog geen 5 ton koop je deze watertoren met mega-uitzicht (maar er zijn wel wat haken en ogen)
  PREMIUM

  Voor nog geen 5 ton koop je deze watertoren met me­ga-uit­zicht (maar er zijn wel wat haken en ogen)

  Het zou een hoofdstuk in een spannend jongensboek kunnen zijn: wonen in een vuurtoren, kasteel of watertoren. In ’s-Gravendeel heb je voor iets minder dan 5 ton de mogelijkheid die droom te realiseren, want net achter de dijk van de Dordtsche Kil staat de 35 meter hoge watertoren te koop. Een ondernemer met een goed businessplan maakt daarbij meer kans dan ‘een romanticus die altijd al eens in een toren wilde wonen’.