Het coronavirus.
Volledig scherm
Het coronavirus. © Shutterstock.

Lees hier het laatste coronanieuws in een paar minuten bij

updateMeerdere keren per dag praten we je bij over de huidige stand van zaken in Rotterdam en omliggende gemeenten. Hoe gaat het met het aantal besmettingen? Hoe staat het op straat? Wat zijn nu precies de maatregelen die van kracht zijn? Dit is de update van dinsdag 25 mei 14.00 uur. 

- Het aantal positieve coronatesten in de Rotterdamse regio is dinsdag opgelopen tot 4947. Dat is een toename van 13 in vergelijking met maandag. 1100 coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn nul nieuwe overlijdens gemeld. Het aantal sterfgevallen blijft in deze regio daarmee op 618. 

- In Rotterdam (327) en Capelle aan den IJssel (52) ligt het aantal overleden patiënten het hoogst. Alleen in Brielle en Westvoorne zijn geen sterfgevallen bekend. 

-  Uit een analyse van de RIVM-cijfers van afgelopen week blijkt dat Rotterdam is opnieuw de treurige koploper is in de coronacrisis. Het betreft de meeste positieve testen, meeste ziekenhuisopnames en meeste sterfgevallen in één week tijd van alle Nederlandse gemeenten. In totaal telt de tweede stad van Nederland ook de meeste besmette én overleden bewoners.

- Het personeel van de Albert Heijn in Puttershoek is het spuugzat. Dagelijks krijgen ze tirades van klanten naar hun hoofd die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. Vakkenvullers - vaak tieners - barsten regelmatig in huilen uit als ze worden uitgescholden. De bedrijfsleider noemt het gedrag van bepaalde klanten ‘onacceptabel.’ 

- De 26-jarige zeevarende Wesley Smits zit al maandenlang vast op een schip in oost-Canada. Vanwege de coronacrisis is onduidelijk wanneer hij weer naar huis kan. Zijn kinderen missen hem heel erg. Mogelijk mist Smits ook de geboorte van zijn derde kind.  

In het kaartje hieronder kun je opzoeken hoeveel mensen in jouw regio zijn overleden aan het coronavirus.