Leefbaar-icoon Ans Hartnagel balt de vuisten. Weer is ze een stemmenkanon in Capelle.
Volledig scherm
Leefbaar-icoon Ans Hartnagel balt de vuisten. Weer is ze een stemmenkanon in Capelle. © Frank de Roo

Leefbaar-boegbeeld Hartnagel blijkt stemmenkanon: één op de vijf Capellenaren kiest voor haar

Leefbaar-boegbeeld Ans Hartnagel blijft een stemmenkanon van heb ik jou daar. In haar eentje wist ze in Capelle aan den IJssel 4523 stemmen binnen te loodsen, wat betekent dat bijna één op de vijf Capellenaren voor haar koos. Leefbaar Capelle komt totaal op 6729 stemmen, dus zónder deze populaire lijsttrekker was LC op plek drie geëindigd, achter de VVD en D66.

 1. Leefbaar Capelle steekt met kop en schouders boven de rest uit: bijna een derde van de stemmen

  Leefbaar Capelle steekt met kop en schouders boven de rest uit: bijna een derde van de stemmen

  Leefbaar Capelle maakt een megaklapper in Capelle aan den IJssel. Met bijna een derde van de stemmen bij de verkiezingen voor de gemeenteraad steekt de partij van lijsttrekker Ans Hartnagel met kop en ouders boven de rest uit. Ook in Rotterdam scoort Leefbaar erop los; de club van LR-voorman Robert Simons behoudt de koppositie met elf zetels. ,,Leefbaar houdt het vertrouwen, omdat we altijd zo dichtbij zijn’’, zegt Leefbaar Capelle-lijsttrekker Ans Hartnagel.
 2. Verkiezingswinnaar Ans Hartnagel (Leefbaar) heeft brede coalitie voor het grijpen: met VVD én D66
  PREMIUM
  Capelle aan den IJssel

  Verkie­zings­win­naar Ans Hartnagel (Leefbaar) heeft brede coalitie voor het grijpen: met VVD én D66

  Voor de glorieuze verkiezingswinnaar Ans Hartnagel van Leefbaar Capelle zijn er veel wegen die naar het pluche in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel leiden. Een combinatie met ‘betrouwbare partner’ - woorden van haarzelf - VVD ligt voor de hand, plus D66. Het zou met 19 van de 33 zetels de stabiele coalitie zijn die Capelle vooruit kan helpen, en waar burgemeester Peter Oskam (CDA) gisteren al op zinspeelde: ,,Dat bredere college komt er.’’