De Laurenspenning 2018 is voor Philip Powel.
Volledig scherm
De Laurenspenning 2018 is voor Philip Powel. © Frank de Roo

Laurenspenning 2018 voor directeur muziekpodium BIRD

De Laurenspenning 2018 gaat dit jaar naar Philip Powel, de artistiek directeur van het Rotterdamse muziekpodium BIRD. De stichting die de prijs toekent spreekt haar waardering uit voor de manier waarop Powel actuele muzieksoorten met elkaar verbindt, zoals hiphop, folk, soul en jazz.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. In de Spanjaardstraat werd carnavalshit ‘Er staat een paard in de gang’ van André van Duin werkelijkheid
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  In de Spanjaard­straat werd carnaval­shit ‘Er staat een paard in de gang’ van André van Duin werkelijk­heid

  Wat zijn we toch een bofkonten. Want dankzij het niet aflatend enthousiasme van onze lieve lezertjes kunnen we elke week weer putten uit een onuitputtelijke bron van informatie, met interessante feitjes en smeuïge details. Er wordt hier aan ware geschiedschrijving gedaan, met ontelbaar veel auteurs. Dus hamert u vrolijk door op uw toetsenbordje, want zo kan de rubriek Rotterdam van Toen nog eeuwen mee!