Wethouder Jan-Willem van den Beukel op het terrein waar de nieuwbouwwijk Wilderszijde moet verrijzen. De aannemer achter hem is bezig met de aanleg van een weg voor het bouwverkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan-Willem van den Beukel op het terrein waar de nieuwbouwwijk Wilderszijde moet verrijzen. De aannemer achter hem is bezig met de aanleg van een weg voor het bouwverkeer. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Lansingerland wil minder ‘goedkope’ woningen en groen in Wilderszijde

Het was in februari een dreun voor Lansingerland. De gemeente liep een rijksbijdrage van 11,6 miljoen euro mis om nieuwbouwwijk Wilderszijde in Bergschenhoek met extra tempo te realiseren. Maar het college van burgemeester en wethouders denkt het project alsnog voor elkaar te boksen, met wat minder groen én wat minder ‘goedkope’ huizen. 

  1. Krijgen Fikkie en Simba straks een volwaardig graf? ‘Je brengt je oma toch ook niet naar het milieupark?’
    PREMIUM
    poll

    Krijgen Fikkie en Simba straks een volwaardig graf? ‘Je brengt je oma toch ook niet naar het milieupark?’

    Een huisdier is voor de meeste mensen niet alleen een gezellige aanwezigheid in huis, maar ook een echte vriend. Volgens de Rotterdamse Partij voor de Dieren verdient een hond, kat of cavia, net als mensen, een waardig afscheid. De politieke partij wil daarom dat er een dierenbegraafplaats in Rotterdam komt. ,,Je brengt je opa of oma toch ook niet naar het milieupark?”