Laatste wens zieke Gabrielle (44) komt uit: ‘Ik voel me echt een prinses in deze trouwjurk’

VIDEOHoelang de 44-jarige Gabrielle Wouters nog te leven heeft, weet ze niet. Daarom kon het uitkomen van haar grootste droom – trouwen met haar liefde Nordin Rauter (43) – niet langer wachten. Maar genoeg geld was er niet. De gemeente Capelle aan den IJssel, collega’s, familie, vrienden en onbekenden droegen daarom hun steentje bij.

Een luid applaus klinkt als Gabrielle haar voet over de drempel zet van wijkrestaurant Schenkel in Capelle aan den IJssel. Het is geen doorsnee plek voor een bruiloft, maar het is dan ook geen alledaagse trouwerij. In het midden van het zaaltje staat een partytent versierd met rode rozen, eronder twee grote bureaustoelen. Gabrielle ziet er stralend uit in haar witte jurk van kant met een diamanten kroontje in haar haar. ,,Ik voel me echt een prinses. Het is bijzonder om me zo mooi te voelen. Dit is een droom die uitkomt.”

  1. Rotterdams tintje aan nominaties Van Dale Woord van het Jaar met toetertrouwstoet en plunderpuber

    Rotterdams tintje aan nominaties Van Dale Woord van het Jaar met toeter­trouw­stoet en plunderpu­ber

    De Van Dale Woord van het Jaar-verkiezing heeft dit keer een Rotterdams tintje dankzij de nominatie ‘toetertrouwstoet’ en ‘plunderpuber’. Deze woorden zijn met zeventien andere woorden genomineerd voor de verkiezing. In en rond Rotterdam zijn het afgelopen jaar veel problemen geweest met zogenoemde ‘toetertrouwstoeten’, oftewel, veelal Turkse of Marokkaanse bruiloftsgasten die luid toeterend rondrijden en dreigden pubers diverse malen winkels te plunderen in de binnenstad van Rotterdam.