De Krimpenaren Kees van Rees (links) en Peter van Noorden voeren actie tegen de nieuwe transformator van Tennet. De herrie van de installatie raakt honderden bewoners, vrezen ze.
Volledig scherm
PREMIUM
De Krimpenaren Kees van Rees (links) en Peter van Noorden voeren actie tegen de nieuwe transformator van Tennet. De herrie van de installatie raakt honderden bewoners, vrezen ze. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Krimpenaren Kees en Peter worden gék van de herrie door transformator: ‘Dit raakt honderden mensen’

Bewoners van Krimpen aan den IJssel worden horendol van de herrie van Tennet. Het bedrijf gaat een oud transformatorstation vervangen door een nieuwe installatie. Volgens omwonenden wordt het daarmee alleen maar erger. In de gemeenteraad wordt gepleit voor onafhankelijk onderzoek.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?