Volledig scherm
De Rotterdamse Koopgoot verandert eind mei in een heuse ‘kookgoot’ tijdens het nieuwe culinaire festival GastRO. © Guido Pijper

Koopgoot wordt ‘kookgoot’ tijdens nieuw Rotterdams eetfestival

De Rotterdamse Koopgoot verandert eind mei in een heuse ‘kookgoot’ tijdens het nieuwe culinaire festival GastRO. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei staat de gehele binnenstad in het teken van lekker eten en muziek luisteren.

De Koopgoot zal gevuld zijn met terrassen en pop-upkeukens, waar chef-koks hun kunsten vertonen. Niet alleen in de Koopgoot, maar ook op andere plekken in de binnenstad verrijzen pop-up terrassen en komen foodtrucks te staan. 

Er worden onder meer bonnen voor gratis ijsjes uitgedeeld bij de winkels op de Lijnbaan en bezoekers kunnen oesters eten bij het WTC. Op vrijdag verandert de Decathlon in ‘Camping Culinair’. Daar verzorgt restaurant Hugh een driegangenmenu. Bij Central Plaza zijn er mini-hotdogs, sushi en shakes verkrijgbaar.

Zangeres Maan 

Naast eten kunnen bezoekers verschillende optredens verwachten. Op vrijdagavond treedt zangeres Maan op in de Koopgoot en draaien dj’s muziek. Gedurende het hele weekend worden er in de hele binnenstad mini-jazzconcerten georganiseerd.

De winkels zijn op vrijdag 24 mei tot 23.00 uur open.

Het is niet voor het eerst dat eters in de Koopgoot kunnen aanschuiven voor een maaltijd. Vorig jaar werd een uitgebreid diner georganiseerd voor liefhebbers van ‘écht culinair eten’. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. Motorrijder overlijdt na botsing met RET-bus tijdens politieachtervolging
    update

    Motorrij­der overlijdt na botsing met RET-bus tijdens politieach­ter­vol­ging

    Een 25-jarige motorrijder uit Ridderkerk is vanmorgen vroeg om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de Laan op Zuid in Rotterdam. Ze werden op dat moment achterna gezeten door de politie. Die volgde de twee motorrijders omdat ze met hoge snelheid reden. Ter hoogte van de 2e Rosestraat klapte de inmiddels overleden motorrijder achterop een RET-bus. De melding kwam rond half zes binnen bij de hulpdiensten.